Záverečné skúšky (Príhovor)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tomasik (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 280 slov
Počet zobrazení: 1 633
Tlačení: 83
Uložení: 104

Záverečné skúšky (Príhovor)

Milí absolventi,

Dni 18. a 19. júna pre vás, milí žiaci znamenajú koniec štúdia. To sú posledné dni v škole, keď si na záverečných skúškach overíte svoje vedomosti a zručnosti získané počas celého štúdia. Rozlúčky bývajú obyčajne smutné. Vy však máte určite radosť, že roky v škole sú za Vami. Ste plní nádeje a očakávania. Otvára sa pred vami nový život.

Čas sa zastaviť nedá. V každodennom zhone si to uvedomíme azda len pri takýchto slávnostných príležitostiach.

My učitelia, majstri, vychovávatelia, zamestnanci školy sa s týmto pocitom stretávame každý rok. Žiaci prichádzajú, žiaci odchádzajú, nám pribúdajú vrásky. Keď však vidíme vaše šťastné usmiate tváre, povieme si – stálo to za to !

Vy, milí žiaci, sa teraz určite nepozeráte do minulosti, ale s túžbou a nádejou pozeráte do budúcnosti. Tešíte sa na nové obdobie, na všetko nové, očakávate slobodu.

Ale odraz si začnete uvedomovať zodpovednosť. Doteraz ju cítili za vás Vaši rodičia, učitelia. Odteraz ju budete cítiť aj vy. Čím viac slobody budete chcieť, tým viac zodpovednosti budete musieť brať na seba. Už dnes postúpte týmto smerom. Urobte prvý krok a obráťte sa na svojich rodičov, na učiteľov a i keď tíško, skúste vysloviť to nádherné slovo - ďakujem. 

Milí žiaci, lúčenie býva ťažké tam, kde sa človek dobre cíti. Škola bola, je a bude tým miestom, na ktoré človek rád spomína. Na zlé sa zabúda, v spomienkach zostávajú len tie príjemné zážitky. Myslím si, že budeme na seba spomínať iba v dobrom.

Dovoľte mi, aby som vám do nového života popriala veľa šťastia a čo najmenej nepríjemných životných skúseností. Voľte priamu cestu, prekážky zdolávajte, nevzdávajte sa svojich ideálov, bojujte za ne. Len tak bude váš život plný šťastia, radosti, lásky a úspechov. Robte dobré meno sebe, svojím rodičom, učiteľom, škole, ale i nášmu peknému Slovensku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu