,,Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše” Christopher Paoliny (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 01.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 535 slov
Počet zobrazení: 1 532
Tlačení: 71
Uložení: 101

,,Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše” Christopher Paoliny (Úvaha)

Ako hovorí nadpis, moja dnešná úvaha sa bude týkať dobrej spoločnosti a mnohých povinností, ktoré sú najlepším liekom na bolesť duše. Čo táto téma znamená? Poďme si z môjho uhla pohľadu povedať o tom, čo je to dobrá spoločnosť a mnoho povinností a ako tieto dve veci dokážu vyliečiť našu boľavú dušu.

Bolesť duše, čo je to ? Prečo sa to deje? Podľa mňa je bolesť duše veľmi zvláštna vec. Asi v živote každého človeka sú dni, ktoré sú ťažké, trápime sa, bojíme sa neistoty, máme strach, že ďalší deň bude ešte horší. Naša duša nás bolí, keď nás napríklad niekto sklame a my to v sebe dusíme. Častokrát nechceme zaťažovať iných ľudí našimi problémami, necháme si ich pre seba, potlačíme ich v sebe - a práve to je podľa mňa dôvod na bolesť duše, pretože čím dlhšie v sebe niečo potláčaš, tým viac ťa to bolí. Pokiaľ budeme v sebe dusiť naše problémy, môže nám to veľmi ublížiť, ale práve preto sme každý v dobrej spoločnosti, v spoločnosti svojich priateľov.

Ale čo je to dobrá spoločnosť? Každý si pod touto otázkou predstaví inú odpoveď. Z môjho pohľadu je dobrá spoločnosť priateľov najmä vtedy, keď ťa priatelia dokážu podržať aj v tých najťažších chvíľach, ktoré práve vo svojom živote prežívaš - no a týchto chvíľ v našom živote nie je práve málo. Avšak nemusí to byť len dobrá spoločnosť, kde je veľa ľudí, veľa priateľov, stačí, ak je v tvojej spoločnosti jeden človek, ktorému dôveruješ a práve on je liekom na bolesť tvojej duše, dokáže ti vyčariť úsmev na perách aj v tých najťažších chvíľach, ktoré v živote práve prežívaš. Má každý človek takúto spoločnosť? Ja si myslím, že áno. Aj ja mám vo svojom živote človeka, ktorý mi robí spoločnosť aj vtedy, keď ma bolí duša, nielen vtedy, keď som šťastná.

Ale nad touto otázkou by sa dalo uvažovať, pretože nie každý verí iným ľuďom a dokáže sa im zdôveriť s vecami, ktoré ich trápia. Ak takúto spoločnosť niekto nemá, môže byť liekom na bolesť jeho duše mnoho povinností. Ale čo si pod týmto pojmom mnoho povinností predstaviť? Sú to domáce práce, sú to úlohy do školy ktorých máš až nad hlavu? Milión vecí ktoré musíš urobiť do svojho zamestnania? Asi to môže byť každá z týchto vecí, pretože si myslím, že keď svoju hlavu zamestnáš do nejakých povinností duša na chvíľu prestane bolieť, pretože pri toľkých povinnostiach na chvíľu zabudneš.

Ale čo ak žiadne takéto povinnosti nemám? Môžem si tie povinnosti vytvoriť aj sama, nie? Však si môžem urobiť povinnosti z vecí, ktoré ma bavia. Človek dokáže svoju hlavu zamestnať maľovaním, spievaním, behom, počúvaním hudby a mnohými ďalšími aktivitami. Stačí si nájsť hocijakú povinnosť, ktorá zamestná našu hlavu. Možno keď sa tejto povinnosti budeme venovať dlhú dobu, tak naša duša nezabudne, ale jej bolesť sa vylieči.

Na moje otázky je mnoho odpovedí, dá sa nad nimi uvažovať, preto k tejto téme napíšem už len toto - každý z nás nech je tým priateľom, ktorý robí iným dobrú spoločnosť, pretože to, čo dáš, sa ti tisíckrát vráti. A nezabudni, že aj to, čo ťa baví môže byť povinnosť, ktorá vylieči tvoju dušu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: ,,Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše” Christopher Paoliny (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu