Tvrdohlavosť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 380 slov
Počet zobrazení: 2 161
Tlačení: 100
Uložení: 103

Tvrdohlavosť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti)

Táto slečna je mojou starou známou, dovoľte mi predstaviť vám ju. Jej meno je Tvrdohlavosť.

O svojom veku, ako správna dáma, zaryto mlčí. Odhadujem ju na takých tridsať – vrtošivá ako mladé dievča, avšak dosť zrelá a skúsená na to, aby vedela, kedy netreba byť ticho.

Postavou je nižšia a štíhla, ale nenechajte sa zmiasť! Možno malá telom, ale o to väčšia duchom... Vlasy má dlhé, nepoddajné kučery spustené až po zadok. Majú prekrásnu gaštanovohnedú farbu. Jej prednosťou sú rozhodne oči – mahagónové okná do duše. Vďaka neústupčivému pohľadu a iskričkám, ktoré sa v jej očiach objavujú pomerne často, si dokáže presadiť svoj názor. Za slzy sa nehanbí.

Obľubuje zelenú farbu všetkých odtieňov. Oblieka sa podľa príležitosti, ale vždy tak, aby sa cítila pohodlne. V práci preferuje eleganciu, i vo vypätých situáciách sa snaží zachovať si vlastný štýl. Reprezentatívny typ, ktorý je vždy rád nad vecou. A hoci často musí siahnuť aj po topánkach na vysokom podpätku, patrí medzi tých, ktorí si radi poriadne dupnú, ak majú pocit, že je to v tej chvíli potrebné.

Slečna Tvrdohlavosť si to sama neprizná, a tak ostáva na mne prezradiť vám, že je vorkoholička. Dvadsaťštyri hodín denne. Sedem dní v týždni. Neustále je v pohotovosti. Niet divu, veď zanovitých ľudí je hromada. Mám dokonca pocit, že sa pozná s mojou mamou, lebo ani s tou nepohne ani kamión, keď sa zatne. Raz som sa na to opýtala Tvrdohlavosti, no ona len vyvrátila oči dohora, našpúlila pery a začala si pískať. Čo tým chcela naznačiť?

Má organizátorské schopnosti, ktoré ju predurčujú zastávať vedúce úlohy. Je usilovná, odhodlaná, so schopnosťou zapáliť sa pre vec. Od svojich plánov sa nedá odradiť, radšej si popáli prsty. A ak náhodou neuspeje, neberie si to priveľmi k srdcu a s radosťou začína od začiatku.

A hoci sú jej služby potrebné, často dokonca nevyhnutné, stáva sa, že koná príliš rýchlo a zbytočne. To však k životu patrí, veď nikto nie je neomylný.

Narodila sa v znamení barana a je doslova ukážkovým predstaviteľom tohto znamenia. Životom sa prediera statočne a napriek tomu, že mnohí ju kvôli jej povahe nemajú radi, či dokonca ju odsudzujú, je so životom spokojná. Ale keby si predsa len mohla vybrať, čím by chcela byť, keby nebola tým, čím je, bola by baranom

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.012 s.
Zavrieť reklamu