Čo je pre mňa v živote najhodnotnejšie

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Referát
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 247 slov
Počet zobrazení: 545
Tlačení: 45
Uložení: 54

Čo je pre mňa v živote najhodnotnejšie

Pri otázke: „Čo je pre mňa v živote najhodnotnejšie" som si spomenula na vetu, ktorú som ako dieťa počula vysloviť herca Stana Dančiaka v istej relácii „ To najcennejšie čo človek má, si uvedomí až keď to stratí.".

Je to síce myšlienka už stará, ale rokmi overená a stále pravdivá. Myslím si, že človek môže mať všetko, peniaze, slávu, luxusné veci , ale ani to ho neurobí šťastným ak nemá zdravie. Veď to sa za peniaze kúpiť nedá.

Mnohí z nás, a hlavne mladí ľudia, berú svoje zdravie ako samozrejmosť a veľmi často s ním hazardujú. Pri tom si neuvedomujú, že stačí sekunda a môžu prísť o to najcennejšie. Ich život sa v momente môže zmeniť o 180 stupňov.

Čoraz častejšie sa stretávam s ľuďmi, ktorým ich životnú cestu prekrížila nejaká choroba alebo úraz . Je pre mňa ťažké sledovať ich životné osudy a ich neľahký boj s chorobou. Vidím, že takéto situácie veľmi zasiahnu život celej rodiny a priateľstvá. Sú akousi skúškou ich súdržnosti. Veď všetko sa dá zvládnuť ľahšie, keď vás má kto podporiť, povzbudiť a pomôcť s problémami. Nie nadarmo sa hovorí: „V núdzi spoznáš priateľa.". Som rada, že moja rodina a moji priatelia sú tí, na ktorých sa môžem vždy spoľahnúť v rôznych situáciách. Dúfam, že aj oni si to môžu povedať o mne.

Môžem úprimne povedať, že hodnoty, ktoré sú pre mňa na popredných miestach, a ktoré si veľmi vážim sú zdravie, rodina a priatelia.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu