Môj rodný kraj (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 336 slov
Počet zobrazení: 934
Tlačení: 74
Uložení: 72

Môj rodný kraj (Úvaha)

Na Slovensku žijem už 40 rokov a skoro celé som ho precestoval. Na Slovensku je zaujímavé to, že nikdy neviete, čim vás prekvapí. Je to malá krajina v Európe, ale srdcom je možno väčšia ako si myslíte. Slovensko je pomerne dosť hornatá krajina. Nachádza sa tu veľa lesov, národných parkov a chránených oblastí.

Najväčšou pýchou sú Vysoké Tatry. Sú už síce trochu zriedené kvôli každoročným návštevám víchrice, ale aj tak sa máte na čo pozerať. Samozrejme, ak sa radi prechádzate a obdivujete krásu prírody. Tatry sa môžu pýšiť svojou veľkou rozmanitosťou rastlín a živočíchov. Pretože tu žije množstvo zaujímavých živočíchov, ktoré inde nenájdete, ale ani rastliny nie sú pozadu. Najviac sa mi páčia listnaté stromy, pretože majú veľké zelené listy, ktoré mi pripomínajú palmy na pláži. Ďalším bohatstvom sú pramene minerálnych vôd.

Na Slovensku sa ich nachádza pomerne veľa. Robia sa z nich minerálky, ktoré sa balia do fliaš. Nájdete ochutené, sýtené alebo nesýtené. Stačí si len vybrať. Tiež sa tu nachádzajú skvelé obchodné domy, ktoré vám ponúkajú široký sortiment, napríklad oblečenia. Každoročne sa tu koná jarmok, ktorý je plný zábavy. Možno, že by vás zaujala aj architektúra niektorých miest napríklad Banská Štiavnica, Kremnica alebo Banská Bystrica. Tieto mestá by vás ohúrili stavbami, ktoré sú v starobylom štýle. Do týchto miest sa vnáša aj modernosť.

Je to veľmi pekné, keď vidíte ulicu zo starými budovami a na druhej strane vidíte moderné budovy a parky. Takýmto príkladom je naše hlavné mesto Bratislava alebo ďalšie mesto Košice. Celkovo Slovensko hodnotím pozitívne, až na malé negatíva. Jedno z negatív je, že si Slováci nevážia čo sa tu nachádza a ničia to. Hlavne naše pamiatky, ako hrady a zámky. Možno ste počuli o vyhorení Krásnej Hôrky. Bola to veľká udalosť, o ktorej sa dlho hovorilo. Je tu vysoká kriminalita a dosť sa tu kradne, ale keď si toto odmyslíme, je to pekný štát.

Dúfam, že som vám v krátkosti pozitívne opísal Slovensko. Samozrejme, že iní ľudia môžu mať odlišný názor ako ja. Ale ja si myslím, že každá krajina má svoje pozitíva a negatíva, len niektoré krajiny majú tých pozitív viac a ako iné krajiny.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu