Príhovor na stretnutie spolužiakov po rokoch

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 381 slov
Počet zobrazení: 9 081
Tlačení: 337
Uložení: 426

Príhovor na stretnutie spolužiakov po rokoch

Milí bývalí spolužiaci!

Mám tu česť privítať Vás na tomto pomaturitnom stretnutí a som rád, že sa tu stretávame po toľkých rokoch v zdraví a pohode.

Okrúhle 15. výročie od našej maturity je naozaj príležitosť trochu sa zastaviť a zaspomínať. Po maturite sme sa všetci rozbehli do života a každý z nás sa uplatnil v tých najrozmanitejších pozíciách a profesiách. Nechcem však teraz nostalgicky spomínať na mladé roky, pretože odvtedy sa v našich životoch veľa zmenilo, ale jedno je fakt – táto škola zohrala v našom živote nezastupiteľnú úlohu. Každý z nás, tu v tejto strednej priemyselnej škole si začínal uvedomovať, aké miesto v živote zaujme, tu sa začínali naše životné víťazstva a možno aj prehry. Na tieto roky máme veľa krásnych spomienok.

S odstupom času spomíname, ako sme sa pred 19 rokmi stretli v triede – mladučkí, nezrelí, trochu vystrašení, ale odhodlaní niečo dokázať. Spomíname na spolužiakov, na to, ako sme boli či neboli pripravení na vyučovanie, spomíname na prvé študentské lásky, na našu stužkovú zábavu, a na mnoho iných udalostí.

Boli sme ohúrení jej veľkosťou, množstvom a chaosom. Strach zo školy pominul , keď sa k nám prihovorila naša pani učiteľka. Každý školský rok nám dal niečo nové, výnimočné, spoločné výlety, bláznovstvá, výhry a prehry.. Aj keď toto obdobie je len zlomok života človeka, škola v ňom zanecháva trvalé spomienky. Neúprosný čas naše tváre zmenil a na vlasoch pribudli prvé šediny. Veríme, že tento okamih je neopakovateľný a tak krásny, že naň nikdy nezabudneme.

Spomíname dnes aj na našich spolužiakov, ktorí sa nedožili dnešného slávnostného dňa . Je to ................ Prosím, venujme mu krátku spomienku.

Vážení prítomní, Táto škola nás nielen dnes, ale aj po mnohé roky spájala, a ja si dnes pripadám, že som tu v jednej dobrej rodine, cíťte sa tu ako doma, prežívajme toto naše stretnutie s láskou, ktorá nás spája. Vitajte a cíťte sa tu čo najpríjemnejšie a verím, že sa nám naše spoločné stretnutie vydarí.

Nezostáva nám už len ešte raz sa poďakovať vám všetkým ktorí ste zasiahli do našich životov a urobili ste z nás to čo sme dnes, ľudí plných energie a túžiacich v živote ničo dosiahnuť a zanechať na tomto svete. Ešte raz – ďakujeme.

Želám vám krásny podvečer , dobrú chuť k jedlu a pripíjam na zdravie všetkým nám.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.029 s.
Zavrieť reklamu