Človek – karikatúra

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 249 slov
Počet zobrazení: 772
Tlačení: 62
Uložení: 56

Človek – karikatúra

Rada by som vám predstavila človeka, ktorý si myslí, že zjedol celú múdrosť sveta. Je veľmi nízky. Pripomínať môže záhradného trpaslíka. Hlavu má veľkú a okrúhlu, aby si zapamätal všetko, čo počuje svojimi ušami, ktoré môžu pripomínať radary. Na hlave má čierne vlasy. Oči má veľmi pekné - čierne ako uhol. Vždy, keď sa usmeje, oslepí všetkých nádhernými čistými zubami. Povaha sa môže zdať zo začiatku kľudná.

Keď ho však stretnete, stane sa tou „najukecanejšou“ osobou na svete. Všetko, čo mu poviete, si v zlomku sekundy zapamätá. Vždy sa snaží si presadiť svoju pravdu, aj keď ju vo veľa prípadoch nemá. Hádať sa s ním veľmi neoplatí. Keď sa naštve, vyzerá ako veľká rajčina. Vtedy sa mu treba vyhnúť, pretože keď je najhoršie, vybuchne ako sopka a začne škriekať na všetkých naokolo tým najpiskľavejším hlasom, ktorý ste kedy počuli.

Keď si však nakoniec pravdu prizná, nerozpráva sa s nikým najmenej 15 minút. Ako keby mu niekto jazyk odrezal. Je to však taký malý „bifloško“. Vyniká hlavne v slovenčine, angličtine a hre na klavír. Chodil taktiež do ZUŠ-ky na spev a povinný zbor. Často sa pchal učiteľke do zadku a vyprosil si sólo.

Učiteľka mu to sólo vždy dala. A vtedy nastal najväčší problém. Miesto spievania bolo skôr počuť krik orangutana. Občas zaspieval falošný tón, prehltol pár slabík. Keď sme spievali všetci spolu, okamžite sa začal prekrikovať, aby ho bolo počuť najviac. Nie je to až taký zlý chalan, no som rada, že s ním na ZUŠ už nechodím.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu