Sociálna internetová sieť – náš sluha či pán?

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 293 slov
Počet zobrazení: 961
Tlačení: 61
Uložení: 58

Sociálna internetová sieť – náš sluha či pán?

Sociálne siete. Prečo sú tak veľmi dôležité? Mnohí z nás si nevedia predstaviť život bez nich.

Sú skvelými pomocníkmi, môžete si udržať kontakty s priateľmi a hľadať si popritom nových. Úžasné však? Ale má to hlavne aj svoje negatívne stránky. Všetci sme otrokmi svojich mobilov, počítačov, tabletov, lajky, srdiečka a ohníky sú našimi drogami, ktoré potrebujeme. Sociálne siete sú naša závislosť, ak do nej raz spadneme, už sa z nej tak ľahko nedostaneme.

Miesto reálnych konverzácií vedieme tie falošné, cez displej. Všimla som si, že mnoho ľudí žije cez internet „druhý život“. Na Instagram pridávajú fotografie, na ktorých nie sú oni. Do komentárov si navzájom napíšu komplimenty, cez Facebook vedú po nociach dlhé konverzácie, ale v realite sa ani nepozdravia. Sociálne siete sú taktiež skvelým prostriedkom pre podvodníkov a úchylov.

Falošná profilová fotka, meno, bydlisko a informácie. Na druhej strane obrazovky môže byť ktokoľvek, ani o tom neviete. Deti si vytvárajú profily, kde si dávajú cez 20 rokov, lebo oklamať počítač je jednoduché, príjmu žiadosti od cudzích ľudí a nikdy to nedopadne dobre. A to nehovorím o šikane. Je veľmi neférové sa niekomu vysmievať anonymne. Alebo, koľkokrát som prechádzala príspevky a videla výsmešné komentáre. Je to totálny nezmysel. Máme potrebu sa každému ukazovať, ako sa máme skvelo pomocou smajlíkov, ale v realite nám len svieti modré svetlo do tvárí.

Čo by sa stalo, keby sa zrazu niekto rozhodol, že všetky tieto siete vymaže? Jedno kliknutie a je to všetko preč. Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter a ďalšie. Premeškali sme toľko skvelých zážitkov, lebo sme len ležali doma na posteli a prezerali si obrázky na Instagrame. Všetci sa hrajú na hrdinov, ako ich to vôbec neovplyvnilo, ale je to naozaj tak? Sociálne siete sú predsalen naši páni.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu