Sociálna sieť – náš sluha či pán? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 338 slov
Počet zobrazení: 1 405
Tlačení: 60
Uložení: 68

Sociálna sieť – náš sluha či pán? (Úvaha)

Sociálne siete a internet boli kedysi pre nás ľudí úplne neznáme.

V dnešnej modernej dobe sa internet a sociálne siete stali neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Používa ich takmer každý človek. Postupne, ale isto sa stali súčasťou nášho každodenného života.

Ľudia v dnešnej dobe si už nevedia predstaviť, aký je skutočný svet bez sociálnych sietí, ktoré navštevujeme deň čo deň. Predstavte si, žeby internet nebol ani v dnešnej dobe taký známy, ako nebol ani kedysi. Koľkí z nás si vedia takýto život predstaviť?

Nebolo by to pre dnešnú generáciu mládeže a deti tak lepšie? Žiť v reálnom svete bez sociálnych sieti? Nelámali by sme si tak hlavu nad tým, akú fotku pridať na Instagram či Facebook a aký status zas pridať, či dokonca koho si pridať do priateľov a s kým si písať a s kým nie.

Ľudia už veľmi dávno zabudli na to čaro skutočného objatia. Miesto toho si radšej posielajú dvojbodky s hviezdičkou alebo srdiečka, no keď sa stretnú vonku, nevedia sa ani len pozdraviť. Sú toto skutoční priatelia? Skutočný priateľ je predsa ten, ktorý stojí pri vás, keď to najviac potrebujete. Nič nenahradí ten pocit skutočného objatia a už vôbec nie žiadne dvojbodky s hviezdičkami alebo srdiečka. Nikdy neviete, kto sa skrýva na druhej strane.

Na internete môže byť človek kýmkoľvek. Mám taký dojem, že ľudia sa už nepotrebujú stretávať. Veď kedy ste naposledy videli nejakú skupinku detí hrať sa na ihrisku alebo pred panelákom? Dokonca už aj malé 5 ročné deti ovládajú tablety a mobilné telefóny rodičov. Avšak aj napriek tomu si nemyslím, že sociálne siete a internet majú len negatíva. Samozrejme, že majú aj svoje pozitívne stránky. Dá sa na nich nájsť skoro všetko. Či už hudba, rady od iných ľudí, komunikovanie s rodinou a priateľmi, s ktorými nemáme možnosť tráviť svoj voľný čas. Internet nám tiež slúži ako aj istý prostriedok vzdelávania. Čerpáme z neho rôzne informácie.

Preto si myslím, že internet má svoje výhody aj nevýhody a je len na nás, ako ho využijeme.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu