,,Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše” Christopher Paoliny (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 353 slov
Počet zobrazení: 542
Tlačení: 64
Uložení: 62

,,Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše” Christopher Paoliny (Úvaha)

Bolesť duše? Dní ťažkých chvíľ, chvíle ťažkých dní. Niekedy pre niekoho ťažká bolesť. Čo to vlastne spôsobuje? Dá sa tomu vyhnúť? Samotný citát vystihuje realitu. Rozdávať klamstvo alebo úprimnosť? Klamstvom mnohokrát pomôžeš, úprimnosťou zraníš. Dobrú spoločnosť veľakrát hľadáme u rodiny a priateľov. Prečo práve tam? Pretože tí najbližší ľudia sú najlepšou spoločnosťou na bolesť duše.

Mnohí si mylne myslia, že skutočný zázrak a tajomstvo nekonečného šťastia sa skrýva v tom, že prežijeme celý život bez ťažkých časov a bez bolesti na duši. Myslím si však, že skutočný zázrak sa skrýva skôr v momentoch, keď tým ťažkým časom čelíme a dokážeme ich prekonať. V živote každého z nás prídu obdobia, keď je toho na nás príliš. Na pleciach nesieme váhu, ktorá nás ničí a zraňuje. Cítime bolesť a keď sme sami tak nás len ničí.

Nevieme na to prestať myslieť. Takúto bolesť som okúsila aj ja. Ak mám pravdu povedať nie je to nič príjemné. Bolesť, ktorú som cítila mi zvierala hruď a požierala ma tak, že sa to nedalo ani slovami opísať. Ako keby nejaký kúsok vo mne chýbal. Nebolo to očakávané.

Zasiahlo ma to nepripravenú. Vtedy bola pre mňa najlepšia spoločnosť rodina a najbližší priatelia. Zamestnávala som sa prácou, učením a všeličím možným len aby som na to nemyslela. Darilo sa mi až do chvílem kým som nezostala sama. Vtedy sa to na mňa všetko zrútilo ako domček z karát. Preto si myslím, že človek by mal byť neustále v spoločnosti rodiny a priateľov. Prečo? Pretože si myslím, že to najviac pomáha ľudom na bolesť duše. Citát, ktorý mi utkvel v pamäti:

“Ťažké časy často pripravujú obyčajných ľudí na neobyčajný osud.”- C. S. Lewis

Vďaka tomuto citátu si myslím, že každá jedna bolesť alebo ťažké časy, ktoré človeka postihnú, vytvárajú v živote človeka niečo nové, nečakané a zaujímavé.

“Lepšie časy za nami nikdy neprídu samy, musíme sa im vydať naproti” - neznámy autor Netrápme sa toľko nad vecami, ktoré nás zaťažujú a nebuďme na všetko samy. Zdôverme sa niekomu a hľadajme tu spoločnosť, ktorá nám pomáha na bolesť duše.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: ,,Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše” Christopher Paoliny (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu