Dobrodružstvo obyčajného dňa (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 248 slov
Počet zobrazení: 633
Tlačení: 51
Uložení: 47

Dobrodružstvo obyčajného dňa  (Rozprávanie) 

Bolo raz jedno dievča, ktoré sa volalo Diana. Pochádzala z mesta Komárno, preto nevedela dobre po slovensky. Nikomu to nevadilo. Boli radi, že majú také dievča v triede. Toto dievča pomáhalo všetkým deťom, ktoré majú zlé známky.

Raz sa stalo, že sa spolužiačka Sára prestala učiť. Už nebola najlepšou žiačkou triedy. Diana vedela, že sa s ňou niečo deje. Sára začala byť agresívna. Všetky deti jej chceli pomôcť, ale ona nechcela.

Raz si Diana všimla, že Sára bola v škole veľmi smutná. Keď prišla domov, porozprávala o tom svojej mame. Mama jej poradila, aby navštívila Sáru a pomohla jej, ale nenápadne.

Diana navrhla hry také, aby sa od nej dozvedela, čo ju trápi. Sára nič nechcela hrať, ale sa nahnevala. Tak sa jej Diana na rovinu opýtala, prečo je taká agresívna. Sára najskôr váhala, ale potom jej rozpovedala celý svoj príbeh, ako sa to stalo. Rodičia ju začali ponižovať a biť ju. Šokovaná Diana sa rozhodla, že to povie svojim rodičom.

Diankini rodičia na druhý deň išli na políciu udať rodičov Sáry. Zavolali Sáru, aby ukázala svoje ruky. Policajti boli šokovaní, koľko modrín mala na svojom tele. Zavolali si Sáriných rodičov, zobrali im Sáru a dali ju do detského domova. Rodičia išli do väzenia na 12 rokov.

Sára sa mala v detskom domove dobre, ale chcela sa zas vrátiť do školy. Našťastie Masároví, Diankini rodičia, si po dvoch mesiacoch adoptovali Sáru.

Sára s Diankou sa mali veľmi dobre, spolu si robili domáce úlohy, hrali sa spolu a rodičia Masároví mali nového člena rodiny, ktorý sa volal Sára Masárová.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu