Španielsko

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 274 slov
Počet zobrazení: 599
Tlačení: 56
Uložení: 49

Španielsko

Španielske (Tipos de cambio) mesto Mondéjar, s bohatou kultúrou a tradíciami, sa stalo na štyri dni domovom pre dve študentky a dve učiteľky Súkromného gymnázia Železiarne Podbrezová. A čo všetko sme tam zažili?

Počas celého týždňa sme mali možnosť spoznávať španielsku kultúru, historóriu a tradície. Navštívili sme kostol Santa Maria Magdalena, Ermite de Pierre a zrúcaniny kláštora Saint Antoine.

V prvý deň sme ochutnali aj skvelé španielske špeciality, ktoré pre nás pripravili rodičia španielskych študentov. Nasledujúci deň sme navštívili veľkolepé turistické mesto Toledo. Jeho krása a obdivuhodné pa- miatky nás ihneď uchvátili. Po celodennom výlete sme spolu s našimi španielskymi študentmi pripravovali slovenské špeciality, ktoré sme potom priniesli do školy.

Každá krajina sa prezentovala svojím vlastným, tradičným jedlom, ktoré sme mohli ochutnať. Ďalší deň sa niesol v duchu hudby. Nahrávali sme španielsku pieseň „Son mis amigos“, pri ktorej sme zažili veľa zábavy. Neskôr sme sa presunuli na predstavenie flamenca. Posledný deň, ktorý sme prežili v Mondéjari, sme zakončili multikultúrnym programom a návštevou Pastrany.

Počas dňa každá krajina prezentovala niečo zo svojej kultúry, domova a tradícií. V našom programe nechýbali slovenské ľudové piesne, tance, zvyky a samozrejme všetky krásy našej malebnej krajiny. Multi- kultúrny deň vyvrcholil predstavením španielskych žiakov a študentov a neskôr aj spoločnými piesňami - Óda na radosť a Imagine, ktoré sme si všetci spolu nacvičili.

Nasledovala dlho očakávaná cesta do Madridu, kde sme sa ubytovali a prežili tam posledné chvíle v Španielsku. Obrovské, preplnené mesto plné kultúrnych pamiatok a zaujímavých ľudí sme si ihneď obľúbili. V posledný deň sa nám odtiaľ tažko odchádzalo, ale o to viac sme sa tešili späť na Slovensko. Bol to príjemný týždeň plný nových skúseností a zážitkov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu