Starý otec

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Maturita
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 277 slov
Počet zobrazení: 1 497
Tlačení: 58
Uložení: 55

Starý otec

Môj starý otec je veľmi špecifický človek. Nielen svojimi vlastnosťami ale aj výzorom. Prednedávnom oslávil svoje 60-te narodeniny. Výzorom nepripomína starého dedka, ktorý potrebuje paličku a okuliare, ale skôr mladíka, ktorý má rezkú chôdzu, dobrý zrak a výborné orientačné a riadiace schopnosti.

Všetko, čo si zaumieni, aj splní. Nevydrží dlho na jednom mieste. Rád nakupuje, a to nielen potraviny, ale všetko, čo potrebujú jeho dcéry na zlepšenie a opravu svojich príbytkov.

Je veľmi pracovitý. Zaujíma sa o všetky nové stavby naokolo. Celý život pracoval v stavebnej firme. Okrem toho rád pracuje aj v záhradke. Ošetruje stromy, kríky, kvety, no problém mu nerobí ani pokosiť trávnik. Má rád zvieratá v zime, pre vtáčiky urobí kŕmidlo, ale hlavne sa postará o nášho psa Lili.

Starý otec je aj veľmi skromný. Mal možnosť postaviť si dom, ale aj tak býva v útulnom trojizbovom byte na veľmi rušnej ulici. V byte má starý nábytok, no vždy je tam príjemne a čisto. Má rád nové veci, zmenu, ale vo svojom byte je spokojný, preto už nekupuje nový nábytok a neplánuje nič zmeniť.

Je veselej povahy. Pri osobných stretnutiach sa dokáže porozprávať, potešiť, poradiť, čerpá zo svojich životných skúseností a situácií. Svoju múdrosť a rozvahu prejavuje v každodennej činnosti a pritom si to ani neuvedomuje. Dokáže pri oslavách urobiť náladu, rád si zaspieva ľudové piesne, ešte radšej zatancuje.

No keď začne hovoriť svoje vtipné príbehy zo života, celá miestnosť sa ozýva hlasným smiechom viacerých osôb. Veľmi si ho vážim a obdivujem za všetko, čo pre nás robí, ako sa nám venuje a čo všetko ma učí. Som rád, že keď niečo potrebujem, nepovie nie, no príde hocikedy v dennú hodinu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu