Ryšavá dievčina

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Maturita
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 240 slov
Počet zobrazení: 510
Tlačení: 47
Uložení: 49

Ryšavá dievčina

Ryšavá dievčina. Tak krásne priam až éterické stvorenie. Dokonalé husté ryšavé rovné vlasy dlhé pod zadok. Vlasy ryšavé sťaby hrzda. Zelené oči, z ktorých priam prehovára odvaha a optimizmus a občas mám pocit, že ma celého pohltia a čas sa zastaví do ďalšieho ich žmurknutia. Krásne dlhé husté ryšave mihalnice či obočie. Pleť bledá sťaby mŕtvola, no posiata tými najkrajšími a naoriginálnejšimi predmetmi.

Pehami. Áno tie originálne pehy, kedy jedna je na nose, druhá na nízkom čele, tretia na líci. Každá z nich je iná,výnimočná, taká, aká už nebude a ktorú nikto nenapodobní.Pery plné a červené ako to najkrajšie jablko, ktoré ste kedy videli.Žena nízkeho a útleho vzrastu. Jeden by si myslel, že bola vytvorená z kvapky rannej rosy.

Svojím zovňajškom pripomínajúca vílu. Tak dokonalé stvorenie. Krásne chudunkédl- hé nohy. Maličké chodidlá. Úzky pás a dokonalo vytvarované boky obopnute úzkymi šatami.Vytŕčajuce rebrá a kľúčne kosti. Na pohľad milé stvorenie túžiace po troche nehy, no v duchu odvážna rebelka a srdcom pochabé dieťa.Nebojí sa ničoho, len jednej veci, že stratí osobu, na ktorej jej najviac záleží a pre ktorú by položila i svoj život.Vtedy nastáva koniec. Dievča, ktoré pred tým nikto nemohol raniť, padá.

Upadá do nášho chaotického sveta, z ktorého niet cesty späť. Chcela by, chcela. Ale nevládze. Nevládze sa opäť postaviť na nohy. Vstať a pozbierať všetko, čo v nej predtým bolo. Iskra zhorela. Iskra, ktorú už nikto nikdy znova nezažne.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu