Môj beletrizovaný životopis

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: janka114
Typ práce: Referát
Dátum: 28.11.2009
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 317 slov
Počet zobrazení: 88 805
Tlačení: 1 984
Uložení: 1 857

Môj beletrizovaný životopis

Beletrizovaný životopis znaky beletrizovaného životopisu

· Využíva umelecké výrazové prostriedky, ale vychádza z objektívnych faktov
· Kreatívny charakter
· Môže pracovať aj s fikciou a fantáziou
· Vlastný život autora alebo inej osoby

Môj životopis

Keď som sa narodila, bola práve nedeľa 24. marca 1990. S veľkým krokom a plačom som sapredierala na tento svet.Zvedavo som sa poobzerala okolo seba. Uvidela som sklamaný výraz tváre mojej mamy, z čohosom usúdila, že som dievča, a ešte k tomu škaredé.

Ja som sa však sama sebe náramne páčila.Narodila som sa v dobre zabezpečenej právnickej rodine, s čím som bola tiež mimoriadnespokojná.V materskej škole som bola neprístupná a panovačná. Bila som všetky deti do radu. Keď sa blížilnejaký hrozivý trest, vedela som pohotovo zaspievať a zarecitovať takým anjelským hláskom, že mihneď všetko odpustili.Jedného dňa sa však skončil tento „dolce vita“. 1. septembra 1996 som začala chodiť do školy.

To bol vážny krok do života. Pretože som bola veľmi talentovaná, rýchlo som sa naučila písať, čítaťpočítať. Odmalička som bola veľmi angažovaná, zbierala som železo, staré handry a papier, aby sompomohla postaviť na nohy naše národné hospodárstvo.

S úspechom som ukončila ZŠ, spravila som prijímacie skúšky a dostala sa na gymnázium, kde užštvrtý rok deriem školské lavice.Mojou veľkou záľubou sú mladí muži, film a literatúra. Jeden záujem však vôbec neodporujedruhému. Naučila som sa spájať ich tak obdivuhodne a šikovne, že som si vytvorila príjemnú„ideologickú nadstavbu“ ( ako sa pred 100 rokmi vyjadril K. Marx).

Môj život sa takto stal bohatým,kultúrnym a plným filozofických názorov na umenie, literatúru a všetko na svete.Vlastním 13 vysvedčení, ďalej niekoľko kníh, náhrdelníkov, sukní, módnych časopisov, lakov nanechty, pulóvrov, topánok, talizmanov, stratených ilúzií a nových ideálov v podobe jedného mladéhomuža z ekonomickej školy.

Ako vidieť, vytvorila som pre svoju existenciu aj solídnu materiálnuzákladňu.Na doterajší osud sa naozaj nemôžem ponosovať. Zachoval sa ku mne gavaliersky, za čo som muvďačná.Ó, kiežby ma šťastena nikdy neopustila!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu