Očarujúca príroda (Citovo zafarbený opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 23.03.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 195 slov
Počet zobrazení: 49 643
Tlačení: 2 026
Uložení: 1 796

Očarujúca príroda (Citovo zafarbený opis)

Krásna príroda má svoje čaro. Okúzlila už nejedno ľudské oko a stále viac vábi všetko vôkol. 

Čisté a priezračné jazierko, v ktorom sa odráža jas slnka a ligot hviezd, sa skamarátilo s nejedným kamienkom, kvetinkou, rybkami, ba dokonca i s domami. Okolo jazierka je  mnoho kvetov, ktoré krásne rozváňajú všade navôkol, vábia všetky oči, aby sa prišli na ich krásu pozrieť a obdivovať ich. Pyšne týčiace sa stromy na každého dozerajú a čakajú, či si niekto pod ich vetvami neoddýchne, a tak zabudne na všetky starosti.

A domy? Tie len pozerajú z diaľky na krásne jazierko, počúvajú smiech okolo a snívajú o tom, aby boli bližšie a radovali sa spolu s jazierkom, kvetmi. V jazierku rezko pláva nejedna rybka, a tá sa hrá so svojimi sestričkami od rána do večera. Stmieva sa. Na prírodu padá súmrak, obloha má krásnu modrastú farbu a obláčiky vyzerajú sťa veľká huňatá perina. Všetci sa chystajú spať, aby sa mohli ráno zase spolu hrať a zabávať.

Príroda ma očarila svojou krásou, nádherou, harmóniou a čistotou. A teraz už zreteľnejšie chápem, že by sme sa mali snažiť vážiť si prírodu, aby v nej našiel pokoj nejeden človek.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Očarujúca príroda (Citovo zafarbený opis)

Pridať nový komentár Celá diskusia (1) »


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu