Prejav k sobášu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Referát
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 235 slov
Počet zobrazení: 23 184
Tlačení: 813
Uložení: 778

Prejav k sobášu

Milí snúbenci, drahí rodičia, vážení svadobní hostia!

Je mi nesmiernou cťou, že sa Vám v tento krásny deň a pri tejto slávnostnej príležitosti môžem prihovoriť. Je to deň, ktorý si naši milí snúbenci (meno) a (meno), zvolili ako deň, kedy si povedia svoje „áno“ a vykročia tak na spoločnú cestu životom.

Pred nami stoja snúbenci (meno) a (meno). Sú to mladí ľudia plní očakávaní, túžob a snov. Tento mladý pár sa rozhodol stráviť svoj život s tým druhým spoločne. Táto životná cesta určite nebude len krásna, ale sem-tam prídu aj nejaké tie kamienky či tŕne. Budete však na to dvaja a svojou vzájomnou láskou, úctou a porozumením iste zvládnete aj tieto možno neraz i neľahké životné situácie.

Iste je potrebné sa obrátiť so slovami vďaky aj k Vašim rodičom.

Milí rodičia, vďaka Vám za to, že ste týchto mladých ľudí vychovali, milovali a svojou láskou a skúsenosťami priviedli až sem do dňa, kedy vstupujú do nového spoločného života. Isto sa Vám za to všetko čo, ste pre nich do dnešného dňa urobili, odvďačia tým, že budú dobrou nevestou a dobrým zaťom a v neposlednej rade aj symbolom ich veľkej lásky v podobe vnúčat.

Milí snúbenci, Všetci Vám želáme, aby ste do Vášho spoločného života vkročili tou správnou nohou.

Želám Vám, aby vaša spoločná cesta bola plná krásnych chvíľ, bez hrboľov, čisté nebo nad vašou láskou, zdravé deti a život šťastný a dlhý. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu