Prečo je meniaci sa manažment dôležitý pre manažérov

Spoločenské vedy » Manažment

Autor: primak
Typ práce: Referát
Dátum: 27.08.2018
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 211 slov
Počet zobrazení: 1 673
Tlačení: 142
Uložení: 151
Prečo je meniaci sa manažment dôležitý pre manažérov. Mali by sa organizácie meniť alebo sa musia zmeniť? Prečo, resp. prečo nie? Rola manažéra v procese zmien. Čo v skutočnosti môžu manažéri v organizácií zmeniť? 

Zmena je jediná vec, ktorá priviedla ľudstvu pokrok ale napriek tomu zmeny nemáme radi. Organizácie sa musia meniť, pretože prostredie v ktorom tá firma funguje sa mení. Zmena predstavuje riziko, rozbitie stereotypu. Je na manažmente každej organizácie, aby zvážil, nakoľko zmena predstavuje riziko a do akej miery príležitosť. Pretože práve tí, ktorí úspešne hľadajú príležitosti a pod určitým rizikom (nie hazardom) ich využívajú, dosahujú úspech.

Zmeny sú početné, lebo prichádzajú stále noví konkurenti. Prostredie, v ktorom fungujú súčasné organizácie, sa neustále mení pod vplyvom veľkého množstva faktorov. Medzi ne zaraďujeme faktory ekonomické, sociálne, politické, technologické a podobne. Pod vplyvom týchto faktorov sa musia meniť aj organizácie tak, aby boli schopné v meniacom sa prostredí prežiť. V dôsledku toho vznikajú aj nové požiadavky na ľudí v pracovnom procese.

Čo môžu manažéri zmeniť? – ľudí, technológie, procesy

Ak chceme aby firma fungovala treba dať do súladu 3 veci:ľudí, technológie a procesy.

Každá organizácia potrebuje stabilitu(manažér musí zorganizovať ľudí a chod organizácie). Manažér musí vedieť už v pondelok čo bude v stredu........

Pretože: AKNEVIETE KAM IDETE, NIKDY NEVIETE ČI JE TO SPRÁVNY SMER.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Organizačné správanie – vypracované otázky ku skúške



Odporúčame

Spoločenské vedy » Manažment

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu