Voda

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tanya
Typ práce: Referát
Dátum: 17.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 405 slov
Počet zobrazení: 13 918
Tlačení: 923
Uložení: 906

Voda

Bez vody že sa nedá žiť je jasná vec, to každý z nás určite vie. Ale keď sa povie voda, tak sa nám ponúka otázka, čo to vlastne je tá voda? Z chemického hľadiska je to chemická zlúčenina vodíka a kyslíka ale inak je to bezfarebná tekutina vďaka ktorej žijeme a denne ju pijeme, potom sa sníva aj umývame a dokonca z nej a varíme takéto má voda široké využitie v našom živote a to som tu vymenovala len zlomok toho, kde sa používá.S vodou do styku jednoducho prichádzame denne.

Medzi nami sa voda vyskytuje v mnohých formách treba ako sneh (vďaka ktorému môžeme prevádzkovať zimné športy treba lyžovanie), dážď (ktorý nám zaleje záhradu) alebo hmla (ktorá spôsobí dopravnú nehodu alebo skazí
výlet do hôr).

Keď si to vezmete tak s vodou je zábava, keď zamrzne tak sa na nej dá jazdiť, keď je dostatočne teplá tak sa v nej dá plávať alebo do nej skákať. Bez vody by neexistovala rad vodných a zimných športov.

Samozrejme vodu máme doma v kohútiku ale voda ako taká okolo nás, prirodzená nás celkom dosť ovplyvňuje a to najmä naše pocity poprípade nálady či plány ale aj naše zdravie. Veď len zmena počasia pôsobí znateľne na psychiku človeka potrebné keď na jar prvýkrát zaprší a v meste sa zmyje prach z ulíc je človeku hneď lepšie.

Voda že má obrovskú silu to taky iste všetci vieme a ani nemusíme to dokazovať, samy sme sa o tom mohli presvedčiť pri povodniach v roku 2002 ktorá narobila nemalé škody po celej našej republike, alebo pri vlne Tsunami v roku 2004. A v dôsledku týchto prírodných katastrof nás môže voda pripraviť o domov a v horšom prípade aj o život. Proste voda môže brať aj dávať, brať môže ľudský život, spomienky, veci ... dávať môže nový život v podobe človeka alebo rastlín, zvierat ..

Niektorí ľudia hovoria že by sa vody ani nenapili a že im nechutná..ale pritom jej pijú stále. Kde? Je obsiahnutá vo všetkých nápojoch od kolesami cez pivo až po mlieko ale aj v potravinách. Voda je jednoducho všade.

Vody je zatiaľ pomerne dosť a preto neviem prečo by sa za ňou malo platiť tak nezmyselné sumy ako to niekedy býva, vodu k životu potrebujeme rovnako ako vzduch a za vzduch sa tiež neplatí. Ale v budúcnosti si myslím, že cena vody bude určite len a len stúpať pretože jej bude ubúdať a bude čím ďalej tým viac znečisťovaná.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu