Moja sestra

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tinuska55
Typ práce: Referát
Dátum: 06.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 268 slov
Počet zobrazení: 26 379
Tlačení: 1 366
Uložení: 1 300

Moja sestra 

Moja sestra Lenka je študentkou gymnázia a chcela by študovať na vysokej škole.

Jej týždenný program je takmer celý vyplnený, víkend má trochu prázdnejší, ale tiež má dosť povinností. Aj keď nad učebnicami dlhú dobu netrávi, školské výsledky má veľmi dobré. Lenka má oči s hnedou iskrou a žiarivý úsmev. Má husté tmavohnedé vlasy, ktoré sa na slnku krásne ligocú. Jej milým hlasom si hneď každého získa. Navonok vyzerá stále kľudná, ale vždy si presadí svoj názor. Ochotne pomôže každému, koho má rada, alebo kto to potrebuje.

Pracovitosť je u nej zakaždým na prvom mieste. Ak sa u nej prejaví humor, je veľmi výstižný a všetkých nás dobre pobaví. Vo svojich myšlienkach má poriadok, i keď o jej izbe sa to vždy povedať nedá.  Šport pre ňu neznamená veľa, ale ak má príležitosť, veľmi rada pláva a hlavne lyžuje. Rada si prečíta knihu, ale väčšinou menejstránkovú.

Moja sestra je úprimná, povie čo si myslí, i keď niekedy to nie je príjemné. Lenka má veľmi rada zvieratá, hlavne naše morské prasiatka Pigy a Gugy a psíka Rikiho. Trávi s nimi veľa času a verne sa o nich stará.

Jej najlepšou kamarátkou je Katka, s ktorou trávi takmer každý okamih dňa. Poznajú sa už od škôlky a ešte nikdy sa nepohádali. Na mojej sestre sa mi páči viac vecí, najviac na nej obdivujem to, že sa málo učí a pritom má dobré študijné výsledky. Tých záporných stránok nemá veľa, avšak určite nejaké má, ale teraz si na žiadnu nespomeniem.

Vybrala som si Lenku preto, lebo viem, že o nej môžem písať hlavne dobré veci. Mám ju veľmi rada.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu