Slovensko

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 195 slov
Počet zobrazení: 1 192
Tlačení: 61
Uložení: 61

Slovensko

Slovensko je malý štát, ktorý sa nachádza v srdci Európy. Naša malá krajina sa môže pochváliť svojou nádhernou prírodou a množstvom prírodných rezervácií. Zároveň sa môže pýšiť bohatou kultúrou z minulosti, ale aj zo súčasnosti. Slovensko nie je len príroda, nájdete v ňom zachovalé a zrenovované hrady, zámky, kaštiele, v ktorých sa ocitnete priamo v dávnej minulosti.

História zanechala na území Slovenska veľké kultúrne dedičstvo. Z minulosti sa zachovalo 18 slovenských miest a v súčasnosti sú mestskou pamiatkovou rezerváciou. Každé z nich sa môže pochváliť niečím jedinečným. Jednou z najväčších pých Slovenska sú práve jej veľhory – Tatry. Môžeme ich navštíviť v každom ročnom období. Avšak v zime si treba dávať pozor na hroziace nebezpečie, na ktoré nás upozorňuje horská služba.

Napriek tomu sa Vysoké Tatry tešia veľkej obľube a každý rok sem chodí množstvo turistov. Máme tu mnoho prekrásnych jaskýň. Napríklad Demänovská jaskyňa slobody, Dobšinská ľadová jaskyňa, Ochtinská aragonitová jaskyňa, Harmanecká jaskyňa a mnoho ďalších. Samozrejme nie sme hrdí len na našu prírodu a historické pamiatky. Slovensko žije športom, hlavne hokejom.

Vtedy sa z každého z nás stáva hrdý Slovák. Z môjho pohľadu je Slovensko prekrásna krajina, občas podceňovaná, ale so svojimi pozitívnymi vlastnosťami. Napriek tomu som šťastný, že tu žijem a som hrdý, že som Slovenka! Každému odporúčam navštíviť našu krajinu, neoľutujete, verte mi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu