Ako sa palička stala dirigentom – Jozef Pavlovič

Slovenský jazyk » Básne

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 15.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 162 slov
Počet zobrazení: 1 366
Tlačení: 67
Uložení: 62

Ako sa palička stala dirigentom – Jozef Pavlovič

Bola jedna celkom obyčajná palička, ktorá naháňala obruč po chodníku. Ľudia ju chválili, aká je šikovná, učitelia sa nemohli dočkať, kedy pôjde do školy.

Na základnej škole bola palička školským ukazovadlom. Nebolo veci, ktorú by nevedela ukázať a pritom si neustále klopkala do rytmu. Nečudo, že ju učitelia zhodne odporučili na strednú bubenícku školu. Keď na spomínanej škole zmaturovala, účinkovala v jednej neznámej kapele ako palička na bubon. Hneď sa tá kapela stala známou.

Každý, kto sa na paličku zadíval, povedal: „Je to výnimočný hudobný talent, mala by ísť vyššie!“ Poslúchla. Vyplnila paličkovým písmom prihlášku a odovzdala ju na VYSOKÚ ŠKOLU DIRIGENTSKÚ. Chodila do nej osem semestrov. Aj túto školu skončila paličku úspešne a síce takto: Je z nej promovaná taktovka.

Teraz diriguje veľký rozhlasový orchester. Je starostlivá, ale aj prísna. Ak niekto zahrá čo len štvrť tóna falošne, zaraz mu pohrozí. Ale v prestávke medzi dvoma skladbami rada zaspomína na tie krásne bezstarostné časy, keď naháňala obruč po chodníku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Próza – Hviezdoslavov Kubín



Odporúčame

Slovenský jazyk » Básne

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.029 s.
Zavrieť reklamu